
المپیک 2020 یک فرصت طلایی!
المپیک میهمان ژاپنیها
چیزی تا برگزاری المپیک 2020 نمانده است. مسابقات المپیک و پارا المپیک هر چهار سال یکبار در یکی از شهرهای دنیا برگزار میشود. کشورهای دنیا ورزشکاران خود را در بازه زمانی قبل از مسابقات به طور حرفهای برای المپیک آماده میکنند تا در رشتههای ورزشی مورد نظر موفق به کسب مدال شوند. چرا که مدال المپیک دارای ارزش بسیار بالایی در دنیای ورزش میباشد.
میزبان این مراسم بسیار باشکوه تقریبا از 7 سال جلوتر انتخاب میشود. شهر منتخب معمولا قبل از مسابقات شروع به تجهیز خود برای این مراسم بزرگ میکند. در سال 2020 شهر منتخب برای مسابقات المپیک، توکیو پایتخت کشور ژاپن میباشد. اما چرا جاروب به سراغ این حادثه مهم ورزشی آمده است؟! حال میخواهیم از اتفاقات بسیار زیبا و طبیعت دوستانهای حرف بزنیم که قرار است در توکیو برای برگزاری مسابقات المپیک رخ بدهد.
مدال المپیک2020 از زبالههای الکترونیکی
پروژه مدالهای المپیک 2020 توکیو از سال 2017 شروع به فعالیت کرد. در ابتدا کمپینی در جهت جمع آوری لوازم الکترونیکی قدیمی در سطح شهر شروع شد. چراکه وسایل الکترونیکی دارای مقداری طلا، نقره و پلاتین میباشند. این پروژه هم اکنون بر مبنای تولید مدالهای المپیک از فلزات بازیافت شده، در جریان است. این حرکت گروهی حاصل از تعامل دولت و مردم را میتوان یک قدم بسیار بزرگ در جهت زمین بدون زباله قلمداد کرد.
در طی این رویداد نزدیک به 48 هزار تن دستگاه الکترونیکی جمع آوری شده است. از این تعداد 5 میلیون فقط تلفن همراه بودهاست.
با توجه به آمارهای اعلام شده از این کشور، میزان مواد مورد نیاز برای ساخت مدالهای برنز المپیک توکیو فراهم شدهاست. میزان طلا و نقرهی مورد نیاز در مدالها به صورت زیر است:
- 30 کیلوگرم طلا
- 4100کیلوگرم نقره
که از این مقدار تا کنون 28 کیلوگرم طلا (93 درصد از میزان نیاز) و 3500 کیلوگرم نقره ( 85 درصد از میزان نیاز) فراهم شدهاست.
آیا اولین مدال بازیافتی متعلق به المپیک 2020است؟
ژاپن ادعا کردهاست که این حرکت سبز و بشر دوستانه برای اولین بار در المپیک 2020 قرار به اتفاق افتادن میباشد. با این وجود اشاره هایی مبنی بر اجرای طرح مدال بازیافتی در المپیک قبل هم وجود دارد. اما ژیمناستیک کار ژاپنی و برنده طلای سه گانه المپیک راجع به این موضوع گفته است که این کار برای نخستین بار در المپیک توکیو اجرا خواهد شد.
در تصویر زیر میتوانید شکل مدالها را مشاهده کنید.
زبالههای الکترونیک( E-WASTE)
دلیل اصلی انتخاب این روش بسیار خلاقانه در تولید مدالهای المپیک، تنها مقابله با گسترش زبالههای الکترونیکی (E-WASTE) در شهر توکیو میباشد. رکورد بیشترین تولید این نوع زبالهها در دست کشور چین میباشد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ژاپن دومین کشور در تولید زبالههای الکترونیکی است. از بین 36 میلیون تلفن همراهی که در سال 2011 در ژاپن تولید شدهاست، تنها 20 درصد از آن بازیافت شدهاند. این به معنی است که به علاوه بر تعداد گوشی های مورد استفاده، مردم گوشیها و وسایل الکترونیک بسیاری را در خانه و محل کار نگهداری میکنند.
حجم زبالههای الکترونیکی با توجه به آمار، بسیار روبه رشد میباشد. صدر جدول تولید،کشور چین در فاصله زمانی 5 سال یعنی از سال 2010 تا 2015 چیزی نزدیک به 7 میلیون تن زباله تولید کردهاست. با وجود این اعداد و ارقام میشود فهمید که موضوع بازیافت زبالههای الکترونیکی چقدر میتواند مهم و جدی باشد.
زمین بی زباله یک هدف بزرگ!
وقتی از یک هدف بزرگ صحبت میکنیم که میتواند محیط اطرافمان را زیبا و پاکیزه کند، لازم است با چشمانی باز مورد بررسی قرار اش دهیم. نتیجه اینکه فعالیت در جهت زیباسازی را باید در تمام زندگیمان بسط دهیم.
در تمام دنیا کشورها به دنبال بازیافت صحیح طلای کثیف از سطح شهر و محیط زندگی مردم هستند. هزینههای زیادی برای این کار در نظر گرفته می شود. شاید بتوان المپیک توکیو را بهترین الگو برای تلاش و مشارکت مردم با دولت در زمینه بازیافت دانست. این المپیک نشان میدهد که میتوان در اهدای مدال المپیک به عنوان با ارزش ترین نشان یک ورزشکار زیبایی و محیط زیست را در کنار هم دید. فرهنگی که باید در تمام دنیا به جریان بیافتد این است که: چه بهتر شادیهای ما با شادیهای کره زمین و طبیعت همراه باشد!
مطالب مرتبط

تنها راه نجات محیط زیست کاهش پسماند است
سعیده کریمی فارغالتحصیل کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست و دانشجوی دکترای مدیریت محیط زیست، متولد سال 1364 است. او کارمند سازمان مدیریت پسماند و مروج زندگی پسماند صفری است. از آن دست مدیرانی است که چه در زندگی شخصی و چه در زندگی کاری، در حوزهی محیط زیست دغدغهمند است. با او در مورد سبک […]

روزنامهها در ژاپن سبز میشوند!
روزنامهها در ژاپن سبز میشوند! روزنامه سبز در ژاپن منتشر میشود. برگههای آن مخلوطی از کاغذ بازیافتی، آب و بذر گیاهان است. خواننده میتواند بجای دور انداختن روزنامه: برگههای آن را قطعهقطعه کند. در گلدان بکارد. پس از چند هفته آبیاری، شاهد سبز شدن جوانه یک گیاه باشد. داستان روزنامه سبز از […]

پول تو جیبی، یک تجربه شیرین
پول تو جیبی، یک تجربه شیرین پول توجیبی یک تجربههای شیرین و بیادماندنی است. اولین نشانه های استقلال در نوجوانی با گرفتن پول توجیبی آغاز می شود. پولی که زیاد نیست. اما نوجوان با اختیار خرج کردنش، مزه بزرگ شدن را خوب حس می کند. پول توجیبی برای بچه ها لذت بخش است: چون برای […]