
چگونه با بازیافت مواد، کودکان خود را سرگرم کنیم؟
با توجه به اهمیت روز افزون بازیافت زباله، باید از همان خردسالی این فرایند مهم را به کودکانمان آموزش دهیم. نحوه آموزش به کودکان با بزرگسالان متفاوت است. برای آموزش بازیافت زباله به کودکان، باید این کار را با بازی و سرگرمیهای مختلف انجام دهید.
یکی از روشهای مقرون به صرفه و مفید برای سرگرم کردن و آموزش بازیافت به کودکان، ساخت کاردستی با مواد بازیافتی است. به این وسیله میتوانید به کودکتان آموزش دهید چطور زباله کمتری تولید کند و چطور زبالهها را تفکیک و بازیافت کند. در ادامه همراه ما باشید تا به شما توضیح دهیم چطور میتوانید با مواد بازیافتی، کودکتان را سرگرم کنید.
چرا آموزش بازیافت زباله به کودکان مهم است؟
کودکان، نسل بعدی جامعه هستند. آینده در دستان آنهاست و حفاظت از محیط زیست و زندگی میلیونها گونه جانوری به آنها بستگی دارد. بنابراین باید از همان کودکی اهمیت حفاظت از محیط زیست به آنها گوشزد شود و راهکارهای حفظ محیط زیست به آنها آموزش داده شود. با این کار آنها به نقش اساسی خود در ایجاد یک محیط زیست سالم پی میبرند.
اگر کودکان از همان کودکی با محدودیت منابع، اهمیت تفکیک زباله و نقش آن در حفظ محیط زیست، سلامت انسانها و سایر موجودات زنده آشنا شوند، این امر در آنها نهادینه شده و در بزرگسالی تبدیل به عادت و دغدغه میشود.
چگونه بازیافت زباله را به کودکان آموزش دهیم؟
آموزش به کودکان نیازمند دقت و حوصله است. کودکان خلاق و باهوش هستند. بنابرابن باید تلاش کنیم از هوش و خلاقیت آنها برای فراگیری چیزهای مفید استفاده کنیم. یکی از این چیزهای مفید و تاثیرگذار، بازیافت است. در اینجا به شما میگوییم چطور میتوانید بازیافت را به کودکتان آموزش دهید:
۱. با کودکتان کارتون و فیلمهای مربوط به بازیافت را تماشا کنید
بسیاری از سایتها، ویدئوهای جذاب و سرگرمکنندهای درباره بازیافت دارند. در این برنامهها، شخصیتهای کارتونی مورد علاقه کودکان حضور دارند، که این امر سبب جذابیت این برنامهها برای کودکان میشود. کودکان به کارهایی که شخصیتهای مورد علاقهشان انجام میدهند توجه میکنند. به این ترتیب میتوانید از کودکتان بخواهید مانند شخصیت کارتونی مورد علاقهاش، در بازیافت زبالهها به شما کمک کند.
۲. زبالههای تولیدشده در خانه را با کودکتان بررسی کنید
هنگام انجام این کار ممکن است کمی کثیفکاری ایجاد شود یا دستانتان بو بگیرد؛ بنابراین حتما هم خودتان هم کودکتان دستکش بپوشید. زبالههای خشک، زبالههای تر، زبالههای قابل بازیافت و زبالههای غیرقابل بازیافت را به کودکتان معرفی کنید. بررسی زبالهها به کودکتان کمک میکند متوجه شود که شما و خانوادهتان روزانه چه مقدار زباله تولید میکنید. پس از انجام این مرحله، در زمان مناسب از کودکتان سوالاتی درباره چیزهایی که به او آموزش دادید بپرسید.
۳. به کودکتان در راستای بازیافت زباله مسئولیت دهید
کودکان دوست دارند با انجام کارهای مختلف رضایت شما را جلب کنند و تواناییشان را به شما نشان دهند. شما میتوانید با مسئولیت دادن به کودکان، اعتماد به نفس آنان را افزایش دهید. علاوه براین، بازیافت زباله را هم به آنان آموزش دهید. میدانید که بطریها و شیشههای پلاستیکی برای بازیافت باید کاملا شسته و تمیز شوند. میتوانید مسئولیت این کار را به کودکتان دهید. این کار سبب میشود بازیافت زباله تبدیل به یک عادت در کودکان شود.
۴. نقاشی زبالههای تر و خشک برای سطل زباله
کودکان زمانی که تصویر زبالههای خشک و تر را ببینند، بهتر میتوانند تفاوت آنها را تشخیص دهند. زبالههای خشک و تر را به کودکتان معرفی کنید و از آنها بخواهید نقاشی زبالهها را بکشند. سپس نقاشیها را در کاور کاغذ گذاشته و روی سطل زباله بچسبانید. از کودکتان بخواهید با توجه به تصویر روی سطل زباله، زباله های خشک و تر را در سطل مخصوص بیاندازند.
۵.در صورت امکان، کودکتان را به یکی از زمینهای دفن زباله ببرید
درک حجم زیاد زبالههای تولیدشده نه تنها برای کودکان، بلکه برای بزرگسالان هم دشوار است. مشاهده زبالهها از نزدیک تاثیر زیادی روی ذهن کودکان میگذارد. آنها از نزدیک حجم زیاد زبالهها را میبینند و متوجه اهمیت بازیافت زبالهها میشوند.
مزایای ساخت کاردستی با مواد بازیافتی برای آموزش بازیافت به کودکان چیست؟
ساخت کاردستی و اسباب بازی برای کودکان از مواد بازیافتی مزایای زیادی دارد؛ که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آموزش به کودکان برای استفاده از مواد بازیافتی و تفکیک آن
- آموزش خلاقیت
- استفاده مفید از مواد بازیافتی
- آموزش فعالیت گروهی
- افزایش اعتماد به نفس
روشهای ساخت کاردستی از زباله برای کودکان
همانطور که قبلتر اشاره کردیم، آموزش بازیافت زباله به کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است. اما این کار نباید برای کودکان دشوار و خسته کننده به نظر آید. کودکان عاشق بازی و سرگرمی هستند؛ پس بهترین روش آموزش بازیافت به آنها با استفاده از بازی و کاردستی است. ساخت اسباب بازی در خانه نیاز به خلاقیت و حوصله دارد. شما میتوانید با استفاده از مواد بازیافتی، کاردستیهای مختلفی برای کودکانتان درست کنید. حتی میتوانید از خودشان بخواهید این کار را انجام دهند.
ساخت کاردستی با مواد بازیافتی یک روش ساده و کم خرج برای سرگرم کردن کودکان است. با این کار کودکان علاوه بر سرگرم شدن، آموزشهای لازم درباره بازیافت را هم دریافت میکنند. با مقوا، کاغذ، بطری و کارتنها و سایر مواد بازیافتی میتوانید صدها کاردستی مختلف درست کنید. تنها چیزی که برای این کار نیاز دارید، خلاقیت است. ما در اینجا به چند کاردستی ساده با مواد بازیافتی اشاره میکنیم. توجه داشته باشید که با یک جستجو ساده در اینترنت، میتوانید از ایدههای خلاقانه زیادی برای ساخت کاردستی با مواد بازیافتی کمک بگیرید.
برای ساخت کاردستی با مواد بازیافتی میتوانید از بطریهای پلاستیکی بازیافتی استفاده کنید و با آنها گلدان درست کنید. برای اینکار از کودکتان بخواهید روی بطری را با پولک و سایر وسایل موجود تزیین کند. کودکتان همچنین میتواند با آبرنگ، بطری را به رنگ دلخواهش رنگآمیزی کند. زمانی که گلدان آماده شد، در آن چند شاخه گل قراردهید و آن را در اتاق کودکتان قرار دهید.
با بطریهای پلاستیکی علاوه بر گلدان، میتوانید هواپیما درست کنید. تنها وسایلی که برای این کار نیاز دارید، یک عدد بطری پلاستیکی، چسب و چند تکه کاغذ است.
میتوانید با کارتنهای بازیافتی، برای کودکتان خانه بسازید. همچنین میتوانید تلویزیون درست کنید. برای این کار یک سمت از کارتون را به عنوان شیشه تلویزیون ببرید. با کمک کودکتان با یک ماژیک روی کارتن دکمههای تلویزیون را بکشید. میتوانید از کودکتان بخواهید درون تلویزیون کارتنی برود و برای شما مانند مجریهای تلویزیونی برنامه اجرا کند.
نکته پایانی
آموزش بازیافت اگر از سن کودکی آغاز شود، در همان خردسالی در کودکان نهادینه میشود. برای آموزش بازیافت به کودکان باید از روشهای جذاب و سرگرم کننده استفاده کنید. یکی از این روشها، ساخت کاردستی است. با این کار کودکان علاوه بر سرگرم شدن، با بازیافت و موادبازیافتی بیشتر آشنا میشوند. شما میتوانید به همراه کودکتان با مواد بازیافتی مختلف نظیر کارتن، بطریهای پلاستیکی و حتی پوست تخم مرغ، کاردستیهای زیادی درست کنید.
مطالب مرتبط

آموزش بازیافت و تفکیک زباله به کودکان
همه ما به کودکان خود اهمیت میدهیم تا هر چیزی که نیاز دارند را دریافت کنند. اما اگر هر چیزی که میخواهند را بدون محدودیت به آنها بدهیم، آیا آنها فکر نمیکنند که منابع بی حد و حصر هستند و هیچ محدودیتی برای استفاده از آنها وجود ندارد؟ برای جلوگیری از ایجاد چنین تفکری در […]

حفظ محیط زیست با زباله های قابل بازیافت خانگی
ما هر روز در زندگی روزمره خود، زبالههای متنوعی را تولید میکنیم. زبالههای تولیدی ما در خانه معمولا در دو دسته اصلی زباله های قابل بازیافت خانگی و زبالههای غیرقابل بازیافت تقسیم میشود. خوبی زباله های قابل بازیافت خانگی این است که میتوانید آنها را تفکیک کنید و در اختیار مراکز بازیافت بگذارید. به این […]

راهنمای تفکیک زباله خانگی ؛ روشهای تفکیک زباله و بازیافت در خانه
تفکیک زباله در منزل کار بسیار آسانی است و نیاز به دانش و مهارت خاصی ندارد. برای تفکیک زباله در منزل باید دستهبندی زبالههای خشک و تر را بشناسیم و طبق دستوراتی که شهرداری یا ارگان مرتبط با جمعآوری زبالههای شهری از ما میخواهند عمل کنیم. شاید هنوز عدهای روشهای تفکیک زباله در خانه یا […]