
مبادله پسماند خشک با کتاب
افتتاح فروشگاه پس انداز کتاب
افتتاح اولین مرکز مبادله پسماند قابل بازیافت با کتاب توسط شرکت جاروب و شهرداری منطقه 6 با همکاری مؤسسه شهر کتاب با نام “فروشگاه پسانداز کتاب ” در روز پنجشنبه مورخ 1400/02/02 در بوستان هنرمندان واقع در منطقه 6 تهران با رعایت فاصله اجتماعی با حضور جناب آقای دکتر صدرالدین علی پور؛مدیر عامل محترم سازمان پسماند، جناب آقای دکتر فرهادی؛ شهردار محترم منطقه 6 شهرداری تهران، جناب آقای دکتر اعطا؛ عضو و سخنگوی شهرداری شهر، جناب آقای دکتر ساجدی؛ مدیر عامل محترم شناسا، جناب آقای دکتر فیروزان؛ مدیر عامل محترم شهر کتاب و مهندس نیک مرام؛ مدیر عامل محترم جاروب برگزار شد. شهروندان تهرانی از این پس میتوانند از طریق وبسایت و اپلیکیشن جاروب، پسماند خشک خود را تحویل دهند و با مراجعه به فروشگاه پسانداز کتاب، کتاب خریداری کنند.
فروشگاه پس انداز کتاب علاوه بر فروش کتابهای نو در ازای دریافت پسماند خشک، این امکان را فراهم میکند که افراد کتابهای دست دومی را که توسط افراد دیگر به جاروب فروخته یا اهدا شده است، تهیه کنند و از این طریق علاوه بر صرفهجویی در تولید کاغذ به کاهش تولید پسماند و در نتیجه حفاظت از محیط زیست کمک کنند.
هدف جاروب و شهرداری منطقه از طرح کتاب دست دوم چیست؟
مصرف کاغذ در سطح جهانی به ویژه در آسیا در حال افزایش است، در حالی که در بعضی از نقاط جهان مانند آفریقا دسترسی کافی وجود ندارد. میزان مصرف جهانی کاغذ در سال 2020 به میزان 399 میلیون تن رسیده است. پیش بینی میشود تقاضا طی دهه آینده به طور مداوم افزایش یابد و در سال 2030 به تقریبا 461میلیون تن برسد.
جای تعجب نیست اگر بشنویم که آلودگی ناشی از تولید و زباله تأثیر مستقیم و منفی بر محیط دارد و یکی از بزرگترین مقصرانی که به آلودگیهای زیستمحیطی و زباله میافزاید، کاغذ است. زیالههای کاغذی تأثیر مخربی برجهانی که در آن زندگی میکنیم دارد. جنگل زدایی با سرعت نگرانکننده ای افزایش یافته است. تولید کاغذ تا 40٪ از کل چوبهای جهانی را مصرف میکند. روند تولید کاغذ، دی اکسید نیتروژن ، دی اکسید گوگرد و دی اکسید کربن را در هوا آزاد میکند و به آلودگی هایی مانند باران اسیدی و گازهای گلخانه ای کمک میکند.
علاوه بر این، با بالا رفتن قیمت کاغذ در چند سال اخیر و به دنبال آن افزایش قیمت کتاب در کشورمان، بسیاری از اقشار جامعه توانایی خرید کتاب را ندارند و از این میان کودکان کار نیز به دلیل هزینههای سرسامآور زندگی و تحصیل، فرصتی برای آموزش و تحصیل پیدا نمیکنند.
جاروب به عنوان شرکتی که درزمینه محیط زیست فعالیت دارد، تصمیم گرفته است طرح کتاب دست دوم را پیادهسازی کند؛ تا علاوه بر اینکه بخشی از هزینه خرید کتاب برای کاربرانمان تأمین شود، قدم کوچکی برای رشد و آموزش کودکان زبالهگرد برداریم تا شاید مسیری برای خروج آنها از زبالهگردی فراهم شود.
کتاب دست دوم خودمان را چطور تحویل دهیم؟
شما از دو طریق میتوانید در طرح کتاب دست دوم جاروب شرکت کنید؛
کتاب دست دوم خودتان را به جاروب بفروشید؛
برای تحویل کتابهای دست دوم به فروشگاه کتابفروشی جاروب واقع در بوستان هنرمندان مراجعه کنید. قیمت کتابها بر حسب کیلوگرم محاسبه میشود و به حساب کاربری شما واریز میشود. بعد از آن میتوانید با کیف پول جاروب، کتابهای نو یا دست دومی که در فروشگاه کتاب ما هست را خریداری کنید.
کتابها را برای کمک به تحصیل کودکان کار به جاروب هدیه کنید؛
طرح اهدای کتاب به جاروب با کمک بنیاد حمایت از کودکان کار میسر شده است.
برای شرکت در این طرح فقط کافیست کتابهای قابل استفاده خودتان را در هنگام تحویل پسماند به جاروبان ها تحویل دهید یا با مراجعه به فروشگاه کتاب، کتابهای خودتان را اهدا کنید و از این طریق نقش مؤثری در تحصیل و آموزش کودکان کار داشته باشید.
مطالب مرتبط

مشکلات دفع زباله چیست و چگونه آنها را بهداشتی امحا کنیم؟
با افزایش بیرویه زبالهها، این روزها شاهد آلودگیهای زیست محیطی بسیاری هستیم که سلامت انسانها، حیات وحش و محیط زیست را به خطر انداخته است. به همین دلیل دفع بهداشتی زباله اصلیترین دغدغه دولتها در سراسر جهان شناخته میشود. در ادامه همراه باشید تا درباره دفع بهداشتی زباله ها به شما بیشتر بگوییم. زباله چیست؟ […]

جاروب؛ سامانه جمع آوری زباله خشک در محل
بارها برای همه ما پیش آمده که وقتی زبالههایمان را در سطل داخل خیابان میاندازیم، با خود میگوییم سرنوشت این همه زباله چیست و ای کاش میتوانستیم مفیدتر واقع شویم و به محیط زیست کشورمان کمک کنیم؟ اما چجوری! احتمالا اولین گامی که برای حفظ محیط زیست و کمک به چرخه مدیریت پسماند میتوانیم برداریم، […]

زبالههای خطرناک؛ تهدید جدی برای محیط زیست
در سالهای اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی، میزان تولید زباله در کشور افزایش یافته است. به طوری که نیروهای شهرداری در طول شبانه روز چندین بار مخازن جمعآوری زباله را تخلیه میکنند. در این میان گاهی اوقات شهروندان آگاهانه یا ناآگاهانه، زبالههای خطرناک را در طبیعت رها یا آنها را با زبالههای شهری ترکیب […]